peregill´s blogg

peregill´s blogg

Om bloggen

I denne bloggen samler jeg mine skriverier i ulike media samt beskrivelse av mine kurs mm.


Kan samtaler være nøkkelen til å redusere jobbstress?

Ledelse & LederskapOpprettet av Per-Egill 03 mars, 2015 11:51:11

Ny forskning fra Harvard og Stanford Business Schools har oppdaget at stressrelaterte helseproblemer koster USA 180 milliarder dollar hvert år i helseutgifter. Videre viser forskningen at helseproblemer fra jobbstress tar om lag 180 000 liv hvert år. Jeg har ikke funnet tilsvarende forskning her i Norge, men ser frem til nye resultater.

Kan vi redusere skadelig jobbstress ved hjelp av noen enkle samtaler? Mange års erfaring fra organisasjonsarbeide med engasjement og prestasjonsledelse kan tyde på det. Kursprogrammet de Kritiske samtalene (http://peregill.fmcexecutive.no/#category7) viser hvordan hjernen responderer på vanskelige situasjoner, og hvordan farlig stress øker ved fravær av tillit og forståelse på jobben.

Vi skjønner nå at mye av vår adferd er drevet av vår emosjonelle hjerne. Ubevisst overvåker vi kontinuerlig hva føler for menneskene som er rundt oss. Vi spør oss «kan jeg stole på denne personen?» og vi leter etter forandringer i tonefall eller ansiktsuttrykk som kan skape mistenksomhet.

les hele notatet

  • Kommentarer(0)