peregill´s blogg

peregill´s blogg

Om bloggen

I denne bloggen samler jeg mine skriverier i ulike media samt beskrivelse av mine kurs mm.


Hvorfor er viktigere enn hva. Fem karrieretips.

Ledelse & LederskapOpprettet av Per-Egill 10 mars, 2015 17:07:32
Hvorfor er viktigere enn hva. Fem karrieretips.

Så, nytt år og ny jobb? Tenker du på å skifte jobb? Hva hvis drømmejobben din er den du egentlig har - den trenger bare litt justering?

Her er fem tips for å forme jobben du har i dag om til drømmejobben din.

1. Kjenn de du jobber sammen med

Omtrent bare en av fire av oss sier at arbeidsgruppen vi er en del av fungerer bra og færre enn en tredjedel synes det er greit å snakke med sjefen om dette. Hvis du har et litt vanskelig forhold til en på jobben, så er kanskje nå tiden inne til å ta tak i det. Det å skape tillitsfulle relasjoner på jobben er der hvor all effektivitet begynner. Når du bygger relasjonen er det større sannsynlighet for at de menneskene du er avhengig av vil hjelpe deg når du virkelig trenger det.

2. Ha tydelige forventninger

Hva er det du virkelig ønsker å oppnå på jobben, og hvordan kan andre hjelpe deg med akkurat det? En av fem av oss vet ikke hva sjefen vår forventer av oss – og det er en viktig grunn til at vi begynner å lete etter en annen jobb. Dette kan komme av at bare en av tre ledere bryr seg om å avklare forventninger med oss. «Økt klarhet om kravene gjør at vi føler oss mer forpliktet, vi vet det er viktig for at folk skal yte sitt beste på jobben.»

3) Vis ekte anerkjennelse

Når noe går galt så hopper de fleste av oss kjapt inn med skyldfordelingspillet. Men når var siste gang du anerkjente en kollega, eller de anerkjente deg? «En av tre sier at de nesten aldri får anerkjennelse på jobben. Og av de av oss som er heldig nok til å få anerkjennelse, så sier en fjerdedel at dette er falskt og at det ikke betyr noe. Vi kritiserer oss selv hardt nok, vi trenger ikke at våre kolleger i tillegg forsterker det.

4) Utfordre vanskelig adferd

Om noe på jobben er forstyrrende eller ikke er til å stole på, ta en prat med dem så du kan finne ut av hvorfor. Bare en av tre av oss synes dette er greit mens to tredjedeler vil si at situasjonen ble vanskeligere, ikke bedre, etter at de hadde tatt opp saken. «Prøv å hold samtalen fokusert på fakta. Ikke bebreid personen, men finn ut av hva som skjedde. Tar du samtalen med en gang så kan du faktisk få en bedre relasjon fremfor å ødelegge den.»

5) Planlegg for fremtiden

Det skjer med oss alle. Du våkner opp en morgen og tenker at jobben du engang elsket er jobben du nå hater. Sørg for at du sikrer karrieren din ved å planlegge neste trinn. «En av fem av oss sier at det ikke finne karrieremuligheter hos vår nåværende arbeidsgiver.» Det er sannsynligvis ikke sant. Snakk med sjefen din om dine ambisjoner. Hvor ser du selv om tre til fem år? Er det noe der som organisasjonen din kan hjelpe deg med? Vi vet at dagens organisasjoner forandrer seg så raskt at det godt kan komme en mulighet du ikke kjente til.

Dette er de fem kritiske samtalene alle ledere bør ha med sine medarbeidere.

  • Kommentarer(0)//peregill.fmcexecutive.no/#post74